Nepal in de schijnwerpers

Nepal in de schijnwerpers

Hoewel de aandacht in de dagelijkse media wat is verslapt voor Nepal, kan het land weer volop in de schijnwerpers worden gezet: de moesson loopt ten einde en het trekkingseizoen kan van start! Toerisme, dat is dé manier om Nepal echt te helpen. Aandacht is er momenteel via twee magazines: via Hoogtelijn van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV), over de vele initiatieven die er afgelopen zes maanden zijn ontplooid om Nepal te helpen met financiële dan wel materiële steun. Daarnaast in de Op Pad van oktober een uitgebreid artikel over Nepal: interviews met een drietal Nepal-deskundigen (Robert Eckhardt, Menno Boermans en Katja Staartjes) en vele tips voor prachtige tochten. Robert Eckhardt komt trouwens over twee dagen uit met zijn boek People of Nepal, via uitgeverij Lecturis.
Ook Nepal zelf zit bepaald niet stil: sinds een aantal weken is de site NepalNOW actief, om het land weer op de kaart te zetten. Hier staan allerhande actualiteiten voor de toeristische wederopbouw en de gebieden die ongeschonden zijn door de aardbeving van afgelopen voorjaar.

Staat 14 oktober al genoteerd in de agenda? Dan is er een benefietavond voor Nepal, georganiseerd door het Nepalese Consulaat in samenwerking met de NKBV. Hier zal ook minister Ploumen en de pers aanwezig zijn. Er wordt een Nepalese maaltijd geserveerd, er zijn presentaties met prachtige verhalen en foto’s over Nepal, en er is opluistering via Nepalese zang en dans. Locatie: restaurant Pllek te Amsterdam. De opbrengst van de avond komt ten goede aan Nepal, via de Nepalese gemeenschap in Nederland.

No Comments

Post a Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code