’t Avontuur kan beginnen!

’t Avontuur kan beginnen!

Het is zover, we gaan vertrekken naar Schiphol. Bovenstaand kaartje geeft inzicht in onze reis naar Gurla Mandhata en onze tochten voorafgaand aan de beklimming. Klik hier voor een vergroting van de kaart.
We komen morgen (dinsdag 21 april) aan in Kathmandu. Daar is twee dagen gepland voor de logistiek en formele zaken met autoriteiten. Dan is het hoog tijd de bergen in te gaan; we lopen zes dagen door het gebied Helambu, even ten noorden van Kathmandu. We kunnen dan alvast wennen aan de hoogte. Vanuit Dhunche rijden we vervolgens terug naar de hoofdstad. Na de laatste organisatorische voorbereidingen gaat het dan op 2 mei de expeditie van start richting Tibet: totaal drie lange dagen in de jeep. Daarna volgt de kora (pelgrimstocht) om de heilige berg Kailash, waarbij we over een bergpas van 5650 meter trekken. Dit alles vormt het voorspel van de eigenlijke beklimming; op 12 mei is gepland (eindelijk) aan te komen in het basiskamp van Gurla Mandhata, gelegen op maar liefst 5650 meter hoogte. Tot 8 juni hebben we dan de tijd om ons doel te halen: met het hele klimteam op de top van Gurla (7694 m) en allen veilig terug in het basiskamp.
In Kathmandu zijn alle faciliteiten qua communicatie nog voorhanden, maar tijdens de expeditie zelf zullen we twitterberichten plaatsen via de sms-functie van de satelliettelefoon. Reacties kunnen we niet lezen, dus spijtig genoeg kunnen we daar ook niet op reageren. In het basiskamp beschikken we verder over een laptop, waarmee we af en toe een blogbericht en foto doorzenden naar Raymond Koome, die een en ander op deze website plaatst. Vertrouwd om met hem te werken, hij bouwde en onderhield eerder de websites van onze expedities naar Gasherbrum, Dhaulagiri en Manaslu.
Ik zou het belang van partnerschap willen benadrukken. Zonder Endeke Huisman (Penong Ontwerp) was deze site er niet geweest, zonder Raymond (Hiking-site) zouden updates niet mogelijk zijn. En dankzij onze andere sponsors is deze expeditie mede mogelijk gemaakt: Friesland Campina, Hemels van der Hart, The Next View, Kathmandu Outdoor & Travel. Een groot woord van dank is bij voorbaat op zijn plaats!

No Comments

Post a Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code