Startsein expeditieblog

Startsein expeditieblog

Het expeditieblog Gurla Mandhata 2015 is live! We zijn zeer verguld met het aanbod dat Endeke Huisman (inmiddels zelfstandig met Penong Ontwerp) ons deed om dit blog te ontwerpen en te bouwen. Een zeer vertrouwde samenwerking, want Endeke ontwierp eerder (via bureau Hemels van der Hart) het boek Lopen over de grens en de websites katjastaartjes.nl en nepaltraverse.nl.
De voorbereidingen voor onze expeditie naar West-Tibet zijn in volle gang. We zijn in dagelijks contact met Chhiree Sherpa, die alles regelt vanuit Nepal. Materialen zijn besteld bij onze vaste partner Kathmandu Outdoor & Travel.
Onze klimexpeditie wordt ondersteund door diverse partijen, waaronder de sponsors FrieslandCampina en Hemels van der Hart. Het is een voorrecht om met deze (voor mij zo vertrouwde) bedrijven samen te werken. Ik voel nauwe verbondenheid met de zuivel, gezien mijn studie levensmiddelentechnologie en doordat we tussen de veehouders in Salland wonen. Bovendien werkte ik de eerste acht jaar van mijn loopbaan bij toenmalig DMV Campina. Met Hemels van der Hart werk ik samen sinds 2005 en ook voor een aantal andere partners – Van Braak Accountants, Hiking-site, Network Innovations en Weleda – geldt deze langdurige samenwerking. Een woord van dank is bij voorbaat al op zijn plaats aan al onze partners!
Behalve de organisatorische voorbereiding is er natuurlijk de fysieke voorbereiding. We hebben even een kleine terugslag gehad door griep, voor Henk en mij was dat zeker tien jaar geleden, maar de training is gelukkig weer opgepakt. Hoopvol is ook het herstel van mijn achillespeesblessure die afgelopen maanden goede hardlooptrainingen belette. Met hulp van shockwave en met name histamine iontoforese (een middel uit de oude doos van topsportarts Peter Vergouwen), ben ik er inmiddels praktisch bovenop. De sterren staan gunstig in dit nieuwe Chinese jaar van de schaap!
We kunnen eigenlijk niet wachten om naar Nepal en Tibet af te reizen. Maar eerst staat nog een weekje ijsklimmen in Schotland gepland en de weken erna hebben we hard nodig om alle voorbereidingen vanuit Nederland rond maken. Het vertrek staat gepland op 20 april.
Tot slot: dat deze site al voorzien is van beeldmateriaal van de berg, hebben we te danken aan de Oostenrijker Stefan Fritsche, die foto’s beschikbaar stelde.

No Comments

Post a Comment

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code